Cikánské řezy

Těsto:
250g hladké mouky
120g másla
2 žloutky
120g moučkovéhocukru
citrónová šťáva
Poleva:
rybízové želé či zavařenina
100g hořké čokolády
200g krupicového cukru
2 bílky
1 lžíce kakaa
4 hřebíčky, trocha skořice a badyánu
120g hrubě nasekaných vlašáků

Do mísy prosejte mouku, předejte máslo na kostičky a žloutky a moučkový cukr. Vymačkejte šťávu z půlky citronu. Všechny suroviny zpracujte na kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu nejméně 2h (nejlépe přes noc).
Na plechu s pečícím papírem těsto rozválejte na hodně tenký plát. Pečte v troubě předehřáté na 170C asi 10-12 min. až lehce zezlátne, zatáhne se a zpevní.
Zatímco se těsto peče, připravte čoko-oříškovou polevu. Na mírném plameni za stálého míchání (či ve vodní lázni) rozpusťte čokoládu. Vsypte cukr, nahrubo nasekáné ořechy a čerstvě rozdrcené koření. nakonec vmíchejte bílky a dál nevařte.
Po vyjmutí z trouby těsto ihned potřete marmeládou a čoko-oříškovou polevou. Vraťte do trouby a dopečte asi 10 min. při 190C, až horní vrstva zpevní.
Užijte si to :)

Dita